Praten over seks is best lastig!

Vind je praten met je lief over seks ook lastig? Je bent echt niet de enige! Ook voor onszelf valt dat lang niet altijd mee. Als er zich dan eindelijk een gelegenheid voordoet die zich leent voor een goed gesprek, dan zijn er zoveel andere makkelijkere onderwerpen. Maar praten over seks is echt het begin van goede seks!

Praten over seks: Pikante Pot Etiket

Seks-drive en praten over seks

Zelf heb ik altijd een aarzeling om met praten over seks te beginnen. Als degene met de grotere seks-drive van ons tweeën ben ik toch altijd een beetje bang voor de gedachte “daar heb je hem weer met zijn seks, hij kan ook aan niets anders denken“. En voor degene met de mindere seks-drive? Het komt waarschijnlijk niet eens in haar -meestal de vrouw- hoofd op om over seks te beginnen! Maar praten over seks is wel heel belangrijk! Want je voelt elkaar niet vanzelf aan, en je weet niet vanzelf wat je lief lekker vind. Daarom heb ik het praatspelletje “Pikante Pot” ontwikkeld, om samen makkelijker over seks te praten. En het werkt nog ook!

Wat heb je nodig:

Hoe gaat dat dan?

Het is meestal makkelijker om te praten over “praten over seks”, dus trek de stoute schoenen aan, en vertel je lief dat je graag meer samen over seks wilt praten, en stel voor een keer een praatspelletje over seks te spelen. Geloof me, tenzij jullie serieuze problemen hebben zal je lief er ook over willen praten. (Niet? Vraag je dan af wat er niet goed gaat, en zoek hulp!)
Zorg voor een ontspannen gelegenheid. Dat kan op de bank zijn, in bed, samen in bad, of bijvoorbeeld op de camping. Net wat jullie zien zitten. Als je maar in alle rust kunt praten. Vervolgens pak je om de beurt een vraag uit de pot, en die stel je aan je geliefde. Hieronder een voorbeeld:

Wat is voor jou het belangrijkste aan seks? Waarom?willekeurige vraag uit de pikante pot

Je kunt het spelletje dus ook online spelen. Door deze pagina te herladen krijg je hierboven een nieuwe vraag. Online kun je een vraag die je al gehad hebt nog een keer krijgen, want de website onthoudt niets. Met een echte Pikante Pot, kun je de gespeelde vragen uit de pot houden, en krijg je iedere vraag dus maar één keer.

Variaties

Onze ervaring is dat de Pikante Pot genoeg vragen bevat voor meerdere uren goed gesprek. Als je weinig tijd hebt, kun je er dus voor kiezen om ze niet meteen allemaal uit te printen en te knippen.
Uiteraard kun je het Pikante Pot principe onbeperkt uitbreiden met eigen vragen, die je altijd al hebt willen stellen, of die je graag aan jezelf gesteld zou zien!

Natuurlijk kun je ook op zoek naar iets kant en klaars op de “markt”. Kijk dan bijvoorbeeld eens naar “Openhartig Private Time“.

Het einde van het spel

Het spel is afgelopen, als jullie vinden dat het afgelopen is! Heb je genoeg gepraat dan kun je natuurlijk op elk moment stoppen. Een mooi moment om dat wat je van elkaar geleerd hebt in de praktijk te brengen 😉

Veel speelplezier! En laat me weten wat je er van vind!


PS: Deze blog is ook terug te vinden in het menu van Daaromzaleenman.nl onder “Downloads“.
PPS: Door allerlei omstandigheden is mijn activiteit op dit blog momenteel minder dan ik me eigenlijk voorgenomen had. Desondanks wil ik proberen om zo nu en dan nieuwe content te plaatsen. De frequentie zal alleen wat lager zijn.
Het blijft altijd mogelijk om te reageren of te vragen om gebed voor je huwelijk.

Wat vind je ?
 • Intersessant (13)
 • Ik doe mee (9)
 • Dankjewel (4)
 • Waardeloos (4)
 • Geweldig (2)
 • Eens (1)
 • Handig (0)
Vertel het verder!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •