Daaromzaleenman.nl

Over huwelijken en seks vanuit christelijk perspectief

Waarom zegt je vrouw niet wat ze wil?

Natuurlijk zegt je vrouw wel eens wat ze wil. Toch is het voor de mannen vast herkenbaar: je vraagt haar iets en je krijgt een nietszeggend antwoord, of een antwoord waarvan je weet dat het niet alles is. Of simpelweg: “Ik weet het niet”.
Heel irritant voor ons mannen! Waarom doet je vrouw dat? En wat kun jij daarmee?

Je zou het kunnen herkennen van eenvoudige vragen als: “Wat zullen we eten?” of “Wat zou je willen doen?”, Maar ook tijdens een vrijpartij als je vraagt wat ze lekker zou vinden, of waar ze zin in heeft.

Weet ze dan niet wat ze wil? Soms wel, soms niet…
Over het algemeen zal iemand meer nadenken over de dingen die je belangrijk vind of die je bezig houden, en zal ik als man al snel meer nadenken over seks dan mijn vrouw. Daardoor weet ik meestal heel goed wat ik wil. Voor mij is het dan ook moeilijk te begrijpen dat mijn vrouw dat niet zo goed weet. Het heeft alles te maken met waar je mee bezig bent.

Maar er speelt meer! Shaunti Feldhahn, schrijfster van onder andere het boek “Wat mannen moeten weten over de gedachtenwereld van vrouwen” , noemt 3 mogelijke redenen waarom je vrouw niet zegt wat ze wil. (Soms is dat onbewust overigens!)

1. Ze wil bewijs dat ze de moeite waard is

Als je als man de moeite neemt om er achter te komen wat ze wil, is ze als vrouw dus de moeite waard.

Diep van binnen is er altijd de onzekerheid of ze wel de moeite waard is. Of ze het echt waard is om geliefd en gewaardeerd te worden en om je vrouw te zijn. Dat gaat nooit weg, en maakt dat je vrouw altijd op zoek zal zijn naar het bewijs dat jij van haar houdt. Keer op keer weer. En hoe meer moeite het je kost om het haar te bewijzen, hoe beter het “blijft hangen”.

2. Ze wil merken dat je om haar geeft

Als je er achter komt wat ze wil, en je doet daar ook iets mee, laat dat zien dat je om haar geeft.

Nadat je uitgedokterd hebt wat ze wil, zul je haar iets beter kunnen begrijpen. Je kunt je beter inleven en hebt een beter beeld van wie ze is, wat ze voelt en wat ze nodig heeft. Als je zover bent en je neemt ook nog de moeite om voor haar te zorgen in haar situatie, laat je nog meer zien hoeveel je van haar houdt.

3. Ze wil zekerheid dat je het uit liefde voor haar doet

Als ze het je gewoon zou vertellen, zou ze nooit weten of je het zou doen omdat ze het zegt, of omdat je het voor haar wilde doen.

Altijd die terugkerende onzekerheid dat ze niet weet of en hoeveel jij om haar geeft. Dat maakt dat ze niet weet of, als ze je gewoon zou vertellen wat ze wil, je het zou doen uit liefde voor haar, of om een andere reden.

Dus, mannen, laat je niet afschrikken als het voelt of je getest wordt. Hou stug vol en blijf je in je vrouw verdiepen! Blijf haar je liefde geven, en laat haar keer op keer zien dat ze het waard is om geliefd te worden!

Overigens heeft Shaunti Feldhahn ook het “andersom” boek “Wat vrouwen moeten weten over de gedachtenwereld van mannen” geschreven. Beide boeken zijn aanraders om elkaar beter te gaan begrijpen!

Als je via deze links deze boeken besteld, steun je deze blog!

 

Vorige

Nieuwjaarswensen voor 2018: Geniet van je vrouw, verzink in haar liefde!

Volgende

Valentijnsdag: Ideeën waar je wat mee kunt!

  1. hmmmm, nu is het net alsof dames altijd onzeker zijn over of ze wel geliefd zijn of niet? Ik weet wel dat ik niet altijd even concreet ben en dan trekt Tijmen het er gewoon uit, omdat hij er anders niks mee kan. Ik doe soms ook nog wel eens mijn best om éénduidiger te zijn om ruis te voorkomen. Maar waarom ik als vrouw van nature niet altijd precies zeg wat ik bedoel? Het komt soms ook zo hard en zakelijk over..het voelt onnatuurlijk…hmmmm, tja…..

    • Hoi Deborah, dank voor je eerlijke reactie! Het blijft natuurlijk een wat “alles over 1 kam” verhaal in een blog, dus misschien hebben jullie er minder mee te maken. Je zou natuurlijk je man eens kunnen polsen hoe hij het ervaart? En gelukkig zijn niet alle mogelijke uitdagingen in een huwelijk voor iedereen van toepassing 😉

Leuk dat je reageert!

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: