Daaromzaleenman.nl

Over huwelijken en seks vanuit christelijk perspectief

Links

click-link-300x239Dit is waar deze blog mee begonnen is. De pagina met links naar diverse goede bronnen over huwelijk en seksualiteit. Om te kunnen delen waar mijn vrouw Judith en ik de afgelopen jaren veel aan gehad hebben, zodat jij er in je huwelijk ook wat aan kunt hebben. (Zie ook zo is het begonnen)

De meeste zijn in het Engels, maar er zijn er ook een paar in het Nederlands, deze staan bovenaan.


1.

www.marriageweek.nl -> Vernieuwd naar Love Up.nl

Dit is een Nederlandstalige site, met als motto:

“Je relatie fijn houden…. Doe je samen”

Love Up organiseert 1x per jaar een week met relatie – evenementen in de periode rond Valentijnsdag, met allerlei activiteiten om op een ongedwongen manier aan je relatie te werken. Leuk initiatief! Zo nu en dan publiceren ze ook een artikel of blog. Jammer dat abonneren niet zo gemakkelijk gaat, dan moet je je aanmelden voor de nieuwsbrief.


2.

Premarriage Course | Investeer in elkaar - Premarriage Course

Premarriage Course | Investeer in elkaar – Premarriage Coursehttp://premarriagecourse.nlGa samen in gesprek over wat echt belangrijk is in je relatie. Geef tijdens vijf leuke en ontspannen avonden een positieve boost aan je relatie.

 

Marriage Course | Investeer in je relatie - Marriage Course

Marriage Course | Investeer in je relatie – Marriage Coursehttp://marriagecourse.nlTips, tools en verdieping voor je relatie! Tijdens zeven inspirerende en gezellige bijeenkomsten ontdek je hoe jouw relatie nog sterker kan worden.

Dit zijn Nederlandstalige sites gerelateerd aan huwelijkscursussen. De PremarriageCourse als voorbereiding op je huwelijk, en de MarriageCourse voor als je al (even) getrouwd bent. Allebei aanraders om aan deel te nemen, afhankelijk van hoe ver je bent in je relatie.

De MarriageCourse hebben we zelf ook gevolgd, en heel veel van geleerd. Aanrader!

“We spraken niet met maar tégen elkaar!” Lees het verhaal van Robin en Carolien

De PremarriageCourse hebben we zelf gegeven, wat ook ontzettend leuk is om te doen 🙂

De vraag is niet: “Hebben jullie dat nodig dan?”, maar: Grijp deze kans om laagdrempelig aan je relatie te werken! Zonder enge groepsgesprekken overigens.

Een cursus is er altijd wel ergens in de buurt te vinden! Check de site!


♥.

liefdeskruiden.nl/blog    (later toegevoegd, vandaar geen nummer)
Liefdeskruiden is een Nederlandstalige christelijke webshop met seksartikelen, zonder allemaal bloot. De eigenaars Martin en Ella schrijven ook regelmatig op hun blog interessante artikelen, vaak gerelateerd aan seks. De onderwerpen variëren van Hooglied tot technieken, standjes en striptease. Echt heel veel komt aan bod. Zo nu en dan publiceren ze ook een weekopdracht die je kunt doen om jullie liefdesleven weer een beetje op te peppen of te vernieuwen.  Open en eerlijke site die geen onderwerpen uit de weg gaat!


♥.

Christenleven (later toegevoegd, vandaar geen nummer)

Onder de titel “Liefde en Trouw” schreef Wendy Born een tijd lang Nederlandse blogs over huwelijk en seksualiteit. Sinds medio 2018 heeft ze een aantal van haar blogs samengevoegd. De artikelen over huwelijk en seksualiteit zijn te vinden op haar blog onder het label “Huwelijk”
Sinds 2009 schrijft ze al blogs, en sinds 2015 blogt ze regelmatig over het huwelijk en seksualiteit. Ze schrijft haar artikelen vanuit de Bijbel en haar eigen ervaringen op een rustige ontspannen manier. Zeker de moeite waard om te lezen!
Oja, en ze houdt daarnaast dus nog meer blogs in de lucht, en schrijft boeken! (Respect!)


♥.

EchtVerbonden (later toegevoegd, vandaar geen nummer)
EchtVerbonden is een blog van Marianne de Vries. Ze is relatiecoach, en schrijft vanuit haar passie voor liefde, seksualiteit en huwelijken. Naast blogs over relatiecoaching verzamelt ze ook liefdesgedichten, en je vind op haar blog bijvoorbeeld ook een artikel als “Wat zijn penis nodig heeft“. Een wat minder persoonlijke blog, maar zeker vanuit haar professionaliteit interessant!


3.

tolovehonorandvacuum.com
Met deze Engelstalige site van Sheila Wray Gregoire ben ik lang geleden begonnen met blogs-lezen. Ze schrijft goede boeken, en blogt over huwelijk, seks, opvoeden en geloof. En ook over de combinatie van die vier. Haar blogs en artikelen zijn echt een aanrader, als je geen problemen hebt met het lezen van Engels.

Thegoodgirlsguidetogreatsex

bron: tolovehonorandvacuum.com

Haar boek “The good girls guide to great sex” heeft een grote bijdrage geleverd aan de mooie veranderingen in mijn huwelijk, nadat ik het cadeau had gegeven aan Judith. (En daarna zelf heb gelezen)

Het boek “31 days to great sex” ligt al even te wachten op de te lezen stapel, maar ik kijk er naar uit het met mijn vrouw te lezen. Een boekbespreking volgt!

Sheila heeft ook een youtubekanaal!


4.

hotholyhumorous.com
Dit is Engelstalige site van J. Parker. Haar thema is: “Sex and Marriage by God’s design” (Seks en huwelijk zoals God het bedoeld heeft). Ze schrijft boeken, en blogt ongeveer 3x per week. De site bevat een groot aantal erg interessante artikelen, en zijn goed leesbaar. Haar boeken heb ik (nog) niet gelezen.


5.

www.kevinathompson.com
Deze Engelstalige site is gemaakt door een dominee uit Amerika. Hij schrijft een aantal blogs per week, met name over leiderschap, huwelijken, ouderschap en geloven. Zijn artikelen zijn goed leesbaar, eerlijk en inspirerend. Regelmatig verschijnen er ook preken van hem op zijn youtube kanaal.

Al een aantal keer heb ik dankbaar gebruik gemaakt van de schrijfsels van Kevin als bron voor een Bijbelstudie, jeugdavond of gesprek.


6.

www.thebettermom.com

thebettermom

“The better Mom” is een Engelstalige site, door een aantal moeders, en gaat over opvoeden, relaties en geloven. Een echte vrouwensite, en Judith is dan ook een groot fan van deze site 🙂 .

Ik heb me laten vertellen dat je hier ook van alles kunt vinden over voeding, gezondheid en moederschap.


7.

www.the-generous-husband.com
Dit is Engelstalige site van Paul, waarmee hij je inspireert om als man het onderste uit de kan te halen voor je vrouw. Om, zoals hij het noemt, een “generous husband” te worden: gul, royaal en edelmoedig naar je vrouw.

Zijn onderwerpen variëren van advies over het kopen van lingerie voor je vrouw, tot praten over je afgewezen voelen door een weigering van seks.

Het is een “echte mannen site”, en door het enorme aanbod aan artikelen zeker de moeite waard.


8.

thexycode.com
Deze site is van dezelfde auteur als “the generous husband”, maar dan gericht op vrouwen. Het thema van deze site is “Decoding the male mind”, wat zoveel betekent als: “het mannelijke brein ontcijferd”.

thexycodeOok hier kun je goede artikelen vinden die zeker de moeite van het lezen waard zijn, voor zowel man als vrouw, en ook bijzonder geschikt om het gesprek tussen jou en je man of vrouw op gang te helpen.


9.

www.onefleshmarriage.com
Dit is een bijzonder goede site met heel veel blogs en artikelen voor een christelijk huwelijk, geschreven door Brad & Kate.

One-Flesh-Header2-1180x260

Het mooie is dat deze site zich niet specifiek richt op mannen of vrouwen, maar voor allebei een heel uitgebreid aanbod heeft. Sommige blogs komen van Brad, andere van zijn vrouw Kate. Ze gaan geen onderwerp uit de weg, en hebben tot doel om christelijke stellen te overtuigen van de mogelijkheden van het huwelijk zoals dat in Efeze 5 beschreven is. Op hun site kun je altijd wel vinden wat je zoekt in hun meer dan 500 (!) artikelen.


10.

uncoveringintimacy.com  (opvolger van sexwithinmarriage.com)Uncovering Intimacy
Bijzonder interessante site met veel artikelen, podcasts en diverse surveys over allerlei onderwerpen gerelateerd aan seks. Ook biedt deze site een aantal leuke betaalbare downloads en een online spel “truth or dare”.

De meeste artikelen gaan over het huwelijk en seksualiteit, maar soms maakt de auteur (Jay Dee) een uitstapje naar een ander onderwerp als geestelijke strijd, vrouwen in het ambt en andere theologische onderwerpen.

Deze site volg ik met veel plezier, en leert me regelmatig nieuwe dingen waar ik wat mee kan.


Nog niet georganiseerde links

awaken-love.net

www.oysterbed7.com

fiercemarriage.com

husbandrevolution.com

intimacyinmarriage.com

loveandrespect.com

shaunti.com

www.the-generous-wife.com

calmhealthysexy.com

www.engagedmarriage.com

www.marriageworks.us

missionhusband.wordpress.com

songsix3.org

sensuoushappyhubby.blogspot.com

www.stupendousmarriage.com

forgivenwife.com

themarriagebed.com

https://theromanticvineyard.com/

http://www.christianfriendlysexpositions.com

http://marriage429.com/

Ken je nog goede aanvullingen? Laat het me weten in een reactie, dan kunnen anderen er ook van profiteren!

Wat vind je van deze blogpost?
 • Geweldig (0)
 • Eens (0)
 • Intersessant (0)
 • Handig (0)
 • Dankjewel (0)
 • Waardeloos (0)
 • Ik doe mee (0)
Vertel het verder!
  • Hoi!
   Dankjewel voor je aanvulling. Wat een mooie blog / site! Ik heb ervan genoten om het te lezen, en ben benieuwd wat je nog meer gaat schrijven. Het verbaast me dat ik je site niet eerder ben tegengekomen 😉 Je link zal ik toevoegen aan de lijst.
   Groetjes!
   Gerben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén