Over huwelijken en seks vanuit christelijk perspectief

Links

Dit is waar deze blog mee begonnen is. De pagina met links naar goede bronnen over huwelijk en seksualiteit. Om met jullie te kunnen delen waar mijn vrouw Judith en ik de afgelopen jaren veel aan gehad hebben, zodat jullie er in jullie huwelijk ook wat aan kunnen hebben. (Zie ook zo is het begonnen.)

De meeste links zijn in naar Engelstalige pagina’s , maar er zijn er ook een paar Nederlandse, deze staan bovenaan. Sommigen hebben meer dan alleen een blog, zoals Instagram, Facebook of Youtube. Doe er je voordeel mee!

LoveUp

Love Up (voorheen marriageweek.nl) organiseert 1x per jaar een week met relatie – evenementen in de periode rond Valentijnsdag, met allerlei activiteiten om op een ongedwongen manier aan je relatie te werken. Leuk initiatief! Zo nu en dan publiceren ze ook een artikel of blog. Je kunt je inschrijven voor hun nieuwsbrief.


MarriageCourse en PremarriageCourse

MarriageCourse en PremarriageCourse zijn Nederlandstalige huwelijkscursussen. De PremarriageCourse als voorbereiding op je huwelijk, en de MarriageCourse voor als je al (even) getrouwd bent. Allebei aanraders om aan deel te nemen!
De MarriageCourse hebben we zelf ook gevolgd, en heel veel van geleerd. Aanrader voor ieder echtpaar, beter niet wachten tot het slecht gaat in jullie huwelijk!
De PremarriageCourse hebben we zelf een paar keer gegeven, wat ook ontzettend leuk is om te doen 🙂

De vraag is niet: “Hebben jullie dat nodig dan?”, maar: Grijp deze kans om laagdrempelig aan je relatie te werken! Zonder enge groepsgesprekken overigens.
Een cursus is er altijd wel ergens in de buurt te vinden! Check de site!


Liefdeskruiden

liefdeskruiden.nl is een Nederlandstalige christelijke webshop met erotische artikelen, zonder bloot. De eigenaars Martin en Ella schrijven ook regelmatig op hun blog interessante artikelen, vaak gerelateerd aan seks. De onderwerpen variëren van Hooglied tot technieken, standjes en striptease. Echt heel veel komt aan bod. Open en eerlijke site die geen onderwerpen uit de weg gaat!


To Love, Honor and Vacuum!

tolovehonorandvacuum.com
Met deze Engelstalige site van Sheila Wray Gregoire ben ik lang geleden begonnen met blogs-lezen. Ze schrijft goede boeken, en blogt over huwelijk, seks, opvoeden en geloof. En ook over de combinatie van die vier. Haar blogs en artikelen zijn echt een aanrader, als je geen problemen hebt met het lezen van Engels.

Thegoodgirlsguidetogreatsex
bron: tolovehonorandvacuum.com

Haar boek “The good girls guide to great sex” heeft een grote bijdrage geleverd aan de mooie veranderingen in mijn huwelijk, nadat ik het cadeau had gegeven aan Judith. (En daarna zelf heb gelezen)


Hot, Holy and Humorous

Bio

hotholyhumorous.com is de Engelstalige site van J. Parker. Haar thema is: “Sex and Marriage by God’s design” (Seks en huwelijk zoals God het bedoeld heeft). Ze schrijft boeken, en blogt ongeveer 3x per week. De site bevat een groot aantal erg interessante artikelen, en zijn goed leesbaar. Haar boeken heb ik (nog) niet gelezen. Ze heeft een behoorlijk grote (besloten) facebook groep, welke ook de moeite waard is!


Kevin A. Thomson

5 ways to experience joy in marriage
https://www.kevinathompson.com/5-ways-joy-marriage/

www.kevinathompson.com is van een dominee uit Amerika. Hij schrijft een aantal blogs per week, met name over leiderschap, huwelijken, ouderschap en geloven. Zijn artikelen zijn goed leesbaar, eerlijk en inspirerend. Regelmatig verschijnen er ook preken van hem op zijn youtube kanaal.

Al een aantal keer heb ik dankbaar gebruik gemaakt van de schrijfsels van Kevin als bron voor een Bijbelstudie, jeugdavond of gesprek.


The Better Mom

www.thebettermom.com is een Engelstalige site, en gaat over opvoeden, relaties en geloven. Een echte vrouwensite, en Judith is dan ook een groot fan van deze site 🙂 .

Ik heb me laten vertellen dat je hier ook van alles kunt vinden over voeding, gezondheid en moederschap.


The Generous Husband

www.the-generous-husband.com is Engelstalige site van Paul, waarmee hij je inspireert om als man het onderste uit de kan te halen voor je vrouw. Om, zoals hij het noemt, een “generous husband” te worden: gul, royaal en edelmoedig.

Zijn onderwerpen variëren van advies over het kopen van lingerie voor je vrouw, tot praten over je afgewezen voelen door een weigering van seks.

Het is een “echte mannen site”, en door het enorme aanbod aan artikelen zeker de moeite waard.


The XY Code

thexycode

thexycode.com is van dezelfde auteur als “the generous husband”, maar dan gericht op vrouwen. Het thema van deze site is “Decoding the male mind”, wat zoveel betekent als: “het mannelijke brein ontcijferd”.

Ook hier kun je goede artikelen vinden die zeker de moeite van het lezen waard zijn, voor zowel man als vrouw, en ook bijzonder geschikt om het gesprek tussen jou en je man of vrouw op gang te helpen.


One Flesh Marriage

onefleshmarriage.com is een bijzonder goede site met heel veel blogs en artikelen voor een christelijk huwelijk, geschreven door Brad & Kate.
Het mooie is dat deze site zich niet specifiek richt op mannen of vrouwen, maar voor allebei een heel uitgebreid aanbod heeft. Sommige blogs komen van Brad, andere van zijn vrouw Kate. Ze gaan geen onderwerp uit de weg, en hebben tot doel om christelijke stellen te overtuigen van de mogelijkheden van het huwelijk zoals dat in Efeze 5 beschreven is. Op hun site kun je altijd wel vinden wat je zoekt in hun meer dan 500 (!) artikelen.


Uncovering Intimacy

Uncovering Intimacy is een bijzonder interessante site met veel artikelen, podcasts en diverse surveys over allerlei onderwerpen gerelateerd aan seks. Ook biedt deze site een aantal leuke betaalbare downloads en een online spel “truth or dare”.
De meeste artikelen gaan over het huwelijk en seksualiteit, maar soms maakt de auteur (Jay Dee) een uitstapje naar een ander onderwerp als geestelijke strijd, vrouwen in het ambt en andere theologische onderwerpen.

Deze site volg ik met veel plezier, en leert me regelmatig nieuwe dingen waar ik wat mee kan in ons huwelijk. Aanrader!


Ook noemenswaardig!

Blog “Christenleven” van Wendy Born, auteur.

Site EchtVerbonden van Marianne de Vries, relatiecoach.

Knowing Her Sexually (khsministry.com)

awaken-love.net

www.oysterbed7.com

fiercemarriage.com

husbandrevolution.com

intimacyinmarriage.com

loveandrespect.com

shaunti.com

www.the-generous-wife.com

calmhealthysexy.com

www.engagedmarriage.com

www.marriageworks.us

missionhusband.wordpress.com

sensuoushappyhubby.blogspot.com

www.stupendousmarriage.com

forgivenwife.com

themarriagebed.com

https://theromanticvineyard.com/

http://www.christianfriendlysexpositions.com

http://marriage429.com/

https://www.marriage365.org/

Ken je nog goede aanvullingen? Laat het me weten in een reactie, dan kunnen anderen er ook van profiteren!

Wat vind je ?
 • Geweldig (1)
 • Dankjewel (1)
 • Eens (0)
 • Intersessant (0)
 • Handig (0)
 • Waardeloos (0)
 • Ik doe mee (0)
Vertel het verder!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  • Hoi!
   Dankjewel voor je aanvulling. Wat een mooie blog / site! Ik heb ervan genoten om het te lezen, en ben benieuwd wat je nog meer gaat schrijven. Het verbaast me dat ik je site niet eerder ben tegengekomen 😉 Je link zal ik toevoegen aan de lijst.
   Groetjes!
   Gerben

 1. Hoi Gerben,

  Je hebt zo’n mooie lijst met links, bijna alles wat ik kon bedenken stond er al op. Eentje ontbreekt wat mij betreft nog: http://www.knowinghersexually.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén